11. Global Riskler Zirvesi: Çoklu Krizler Çağında Belirsizliği ve Fırsatları Yönetmek
Kurumsal Risk Yönetimi Derneği (KRYD) tarafından düzenlenen 11. Global Riskler Zirvesi, 18 Şubat 2025 tarihinde Sabancı Center’da gerçekleştirildi. Zirvede, ‘Çoklu Krizler Çağında Belirsizliği ve Fırsatları Yönetmek’ teması altında önemli konular masaya yatırıldı. Türkiye ve dünya genelinden sektörün lider isimleri, jeopolitik ve ekonomik risklerden afet dayanıklılığına kadar birçok konuyu ele aldı. Zirvenin amacı, artan belirsizlik ortamında acil iş birliği çağrısı yaparak geç kalmadan aksiyon almanın gerekliliğini vurgulamaktı.
Etkinlik, AXA Sigorta‘nın ana sponsorluğu ve stratejik ortaklığı; Aon, Marsh ve Boston Consulting Group (BCG)‘nin desteğiyle, Hedefler İçin İş Dünyası (B4G) Platformu‘nun katkılarıyla gerçekleştirildi. Zirvede, katılımcılar küresel riskleri ve bu risklerin Türkiye ile iş dünyasına etkilerini kapsamlı bir bakış açısıyla değerlendirdi. Panellerde, ekonomik ve jeopolitik yaklaşımlar ile afetlere karşı iş dünyasında dayanıklılık stratejileri paylaşıldı.
Zirve, Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Gökhan Eyigün ve KRYD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Akdoğanlar’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Bora Akdoğanlar, “Afetlere hazırlık ve risk yönetimi iş dünyasının öncelikli gündemi olmalıdır. Geçmiş tecrübelerden ders alarak geleceğe hazırlanmalıyız. Yeşil, dijital ve sosyal dönüşüm süreçleri, küresel ölçekte doğal, politik, ekonomik ve sosyal boyutları etkiliyor. İş dünyası ve doğal kaynakların sürdürülebilirliği arasında denge kurmalıyız” dedi.
Zirvenin onur konuğu olan Avrupa Risk Yöneticileri Federasyonu (FERMA) Başkanı Charlotte Hedemark Hancke, FERMA’nın 2024 küresel risk yöneticisi anketi raporunu ve 2025 yol haritasını paylaştı. AXA Türkiye CEO’su Yavuz Ölken ise, “Belirsizlik çağında sigortacılığın rolünü yeniden tanımlamalıyız. Risklere karşı geleceği daha güvenli hale getirmeliyiz. Sigortacılık, daha iyi bir gelecek için iş birliği yapmaya odaklanmış bir ekosistemdir” dedi.
Hedefler İçin İş Dünyası (B4G) Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Onur Ünlü, “Doğa olaylarını afete dönüştüren, bizim ne yapıp yapmadığımızdır. İstanbul’un deprem riski ve ekonomimiz üzerinde etkisi büyürken önlem almamız şart” dedi. UN Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü ise, “2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşmak tüm paydaşların ortak sorumluluğudur. Bugün, ekonomik ve güvenlik kaygıları arasında sürdürülebilir iş modelleri geliştirmenin ve dönüşüme öncülük etmenin vakti geldi” dedi.